Centrala: Eugena Kumičića 5, Zagreb

Podružnica Susedgrad

Predstojnica Podružnice:
Ana Ščrbašić, dipl. soc. radnica
 
ULICE I TRGOVI: 

pdfSUSEDGRAD - ULICE I TRGOVI - PODSUSED - VRAPČE
pdfSUSEDGRAD - ULICE I TRGOVI - STENJEVEC

Centar za socijalnu skrb Zagreb – Podružnica Susedgrad je javna ustanova socijalne skrbi. Mjesna nadležnost Podružnice je područje Gradskih četvrti  Stenjevec i Podsused- Vrapče, odnosno  najzapadniji dio grada Zagreba, gdje živi ukupno 97.149 stanovnika (Popis stanovništva 2011.g.).

Rad Podružnice organiziran je kroz 4 odjela:

  • Prijemni ured
  • Odjel za odrasle osobe
  • Odjel za djece, mlade i obitelj
  • Odjel za novčane naknade

Uloga ove Podružnice je pružanje stručne i savjetodavne pomoći, rješavanje o pravima korisnika, poticanje i razvijanje svih oblika pomoći osobama koje su se zatekle u nepovoljnim životnim okolnostima, te unapređivanje stručnog i dobrovoljnog rada u lokalnoj zajednici kroz povezivanje dionika u mreži socijalnih usluga, kao i provođenje svih onih aktivnosti koji doprinose humanom i poticajnom okruženju pojedinca, kao i drugi postupci u djelokrugu rada Podružnice.

U odnosu na činjenicu da je na području stručnog djelovanja ove Podružnice prisutno 12 osnovnih i jedna srednja škola posebna pozornost u stručnom radu usmjerena je na prevenciju među vršnjačkog nasilja i probleme u ponašanju kod maloljetnih osoba. U tom smislu razvijaju se i unapređuju kreativne socijalizacijske skupine, s ciljem razvijanja socijalnih vještina kod djece osnovnoškolske dobi. Roditeljima se osigurava stručnu pomoć te ih se potiče kako bi i dalje bili uspješni u svojoj roditeljskoj ulozi. Ostvarena je i uspješna suradnja sa Zavodom za javno zdravstvo“ Dr. Andrija Štampar“ – Savjetovalištem za mlade, te sa nekoliko udruga na području gore navedenih Gradskih četvrti, kao što su CODIM  i Neki novi klinci.

Osobito uspješna suradnja ostvarena je i s dvije psihijatrijske bolnice koje su locirane u ovom djelu Grada, na području zaštite mentalnog zdravlja odraslih osoba a to su Psihijatrijska bolnica Vrapče i Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan u Jankomiru. U tom smislu je ostvarena dobra suradnja i sa Udrugom Svitanje koja se bavi zaštitom prava osoba oboljelih od mentalnih bolesti.

Korisnicima starije životne dobi, u skladu za zakonskim propisima, osiguravamo savjetovanje, skrb izvan vlastite obitelji, pomoć i njegu u kući, te novčane pomoći. Dugogodišnju suradnju stručni radnici imaju sa Domom za starije i nemoćne osobe Sv Duh, Caritasom, Gradskim društvom Crvenog križa Grada Zagreba, sa nekoliko Obiteljskih domova i Domova za starije i nemoćne osobe kojih osnivač nije Republika Hrvatska, kao i sa zdravstvenim savjetovalištem u Meksičkoj ulici u organizaciji Crvenog križa Grada Zagreba.

Uz podršku klubova liječenih alkoholičara na našem području, kao što su KLA Vrapče Centar I, KLA Špansko, KLA Medarska, KLA Malešnica, KLA Stenjevec, KLA Moj put te KLA Podsused, skrbimo o zaštiti zdravlja pojedinaca oboljelih od ovisnosti o alkoholu, ali i o unapređenju kvalitete života čitave njegove obitelji.


Kontakt:

Adresa:
Aleja Bologne 2 Zagreb

Telefoni:
01/3454-038
01/3454-039
01/6111-442
01/3450-511
01/3450-506

Fax:
01/3465-750

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.