Centrala: Eugena Kumičića 5, Zagreb

Podružnica Maksmir

Predstojnica Podružnice:
Jasna Cesarec, dipl. soc. radnica

ULICE I TRGOVI: 

pdfMAKSIMIR - ULICE I TRGOVI
pdfMAKSIMIR - ULICE I TRGOVI - PODSLJEME

Podružnica Maksimir jedna je od ukupno 12 podružnica javne ustanove Centra za socijalnu skrb Zagreb, sa sjedištem u Zagrebu, Maksimirska 51, i obavlja djelatnost za područje gradske četvrti Maksimir i dijela gradske četvrti Podsljeme (MO Markuševec i MO Vidovec).

Zauzima sjeveroistočni dio središnjeg gradskog prostora. Na zapadnom dijelu graniči s gradskim četvrtima Donji grad i Gornji grad - Medveščak, na sjeveru gradskom četvrti Podsljeme, na istoku Gornjom i Donjom Dubravom te  Peščenicom - Žitnjak na jugu.

Osnovna obilježja prostora i urbaniteta su da je južni dio pretežno nizinski, visoko urbaniziran, te premrežen prometnicama koje sjeveroistočna gradska i prigradska područja povezuju s gradskim središtem. Sjeverni dio četvrti prostire se medvedničkim pobrđem na kojem se naseljeni dijelovi prostora isprepliću s ostacima nekad nepreglednih šuma.

Mjesna nadležnost podružnice pokriva površinu od 52 313 km² na kojoj, prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011. god., živi 56 365 stanovnika.

Gradska četvrt Maksimir ima površinu od 14 973 km² na kojoj živi 48 902 stanovnika. Sastoji se od 11 mjesnih odbora. Podružnici pripadaju i 2 mjesna odbora gradske četvrti Podsljeme - Markuševec površine od 26 950 km² i Vidovec površine 10 390 km², ukupnog broja stanovnika 7 463.   

 1. Mjesni odbor Bukovac
 2. Mjesni odbor Dinko Šimunović
 3. Mjesni odbor Dobri Dol
 4. Mjesni odbor Dotrščina
 5. Mjesni odbor Eugen Kvaternik
 6. Mjesni odbor Kozjak
 7. Mjesni odbor Maksimir
 8. Mjesni odbor Maksimirska naselja
 9. Mjesni odbor Mašićeva
 10. Mjesni odbor Remete
 11. Mjesni odbor Ružmarinka
 12. Mjesni odbor Markuševec
 13. Mjesni odbor Vidovec

Rad u podružnici organiziran je po principu „Ured – sve na jednom mjestu“ i odvija se unutar Prednjeg i Stražnjeg ureda kroz dinamičan, sveobuhvatni i timski pristup na sljedeći način:

Prednji ured:

 • Prijemni ured – 1 socijalni radnik
 • Pisarnica – 2 administratora

Stražnji ured:

 • Odjel novčanih naknada – 2 socijalna radnika i 1 pravnik
 • Odjel za djecu, mlade i obitelj – 5 socijalnih radnika, 1 psiholog, 2 pravnika i 1 defektolog
 • Odjel za odrasle osobe – 3 socijalna radnika i 1 pravnik

Kroz suradnju sa svim dionicima u lokalnoj zajednici te poticanjem pozitivnih društvenih vrijednosti kvalitetom i dostupnošću usluge, nastoji se korisnika osnažiti za aktivno  sudjelovanje u podizanju kvalitete vlastitog života te, čuvajući integritet svakog pojedinca, uz načelo kompetencije, postići stupanj socijalne pravde svih građana koji će mu jamčiti ljudsko dostojanstvo uz minimum sredstava za život dostojan čovjeka.


Kontakt:

Adresa:
Maksimirska 51 Zagreb

Telefoni:

01/2310-048
01/2337-310
01/2337-312

Fax:
01/2342-306

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.