Centrala: Eugena Kumičića 5, Zagreb

Podružnica Donji Grad

Predstojnica Podružnice:
Jasna Jurčević, dipl. soc. radnica
 
ULICE I TRGOVI:

pdfDONJI GRAD - ULICE I TRGOVI

Prostor Podružnice Donji Grad nalazi se na lokaciji koja ima dobru dostupnost javnim prijevozom. Prostor se nalazi na drugom katu stambene zgrade, na adresi Haulikova 6/II,  bez dizala što onemogućava fizički pristup invalidima, kronično bolesnim i starim osobama. Obzirom na navedeno CZSS Zagreb, obratio se Ministarstvu za Demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u svezi pronalaženja odgovarajućeg poslovnog prostora.

Gradska četvrt Donji grad, koja je u nadležnosti Podružnice, obuhvaća  gradsko središte koje se proteže se od Kvaternikova trga i Heinzelove ulice na istoku do Ulice Republike Austrije na zapadu, odnosno od Ilice, Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićeve i Vlaške ulice na sjeveru do željezničke pruge na jugu. Na sjeveru graniči s Gradskom četvrti Gornji grad – Medveščak, na istoku s Maksimirom i Peščenicom - Žitnjakom, na jugu s Trnjem, a na zapadu s Trešnjevkom - sjever i Črnomercem.

Prema popisu stanovništva iz 2011.godine na području ove gradske četvrti živi ukupno 37.024 stanovnika.

ORGANIZACIJA PO ODJELIMA

  • Prijemni odjel: 1 socijalni radnik
  • Pisarnica: 2 administratora
  • Odjel za novčana davanja:  3 socijalna radnika
  • Odjel za odrasle osobe:  3 socijalna radnika i 1 pravnik
  • Odjel za djecu, mladež i obitelj:  3 socijalna radnika, 1 psiholog, 1 defektolog i 1 pravnik

SURADNJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI:

Podružnica Donji Grad ostvaruje dugogodišnju suradnju sa školama, domovima zdravlja, ustanovama socijalne skrbi, udrugama, policijom, i drugim institucijama koje imaju sjedište na području Gradske četvrti Donji grad. Zajedničkom suradnjom i nadopunjavanjem na najbolji način pružaju potrebne usluge. 

Problematika kojom se bave stručni djelatnici Podružnice Donji grad, vrlo je složena i raznovrsna te  iziskuje multidisciplinarni timski pristup.  Suradnja korisnika i stručnih radnika Podružnice, kao pružatelja usluga, od velike je važnosti te predstavlja jedan od značajnijih preduvjeta za uspješno i učinkovito rješavanje životnih poteškoća korisnika.

Na području mjesne nadležnosti Podružnice Donji grad, u OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, OŠ Josipa Jurja Strossmayera i  OŠ Dr. Ivana Merza  provode se preventivni programi rada sa skupinama djece učenika  trećih razreda, koji su u riziku od iskazivanja nekog od oblika neprimjerenog ili rizičnog ponašanja kao i rad sa njihovim roditeljima. Program prevencije usmjeren je na sprječavanje pojave neprimjerenih oblika ponašanja, s naglaskom na prevenciji svih oblika nasilnih ponašanja, posebno vršnjačkog nasilja kao i socijalno neželjenih stavova i vrijednosti, s ciljem učenja odnosno usvajanja novih, socijalno poželjnih i društveno prihvatljivih vrijednosti i obrazaca ponašanja


Kontakt:

Adresa:
Ulica grada Vukovara 237, Zagreb

Telefoni:
01/4577-342
01/4577-211

Fax:
01/4577-341

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.