Centrala: Eugena Kumičića 5, Zagreb

Obavijest o održanoj godišnjoj edukaciji udomitelja

Dana 06. 06. 2022. godine održana je redovita godišnja edukacija udomitelja odraslih korisnika Grada Zagreba na temu „Njega i skrb o starijim osobama-dekubitus“.

To je bila prilika kako za stjecanje dodatnih znanja i vještina, tako i za razmjenu iskustva i ugodno druženje udomitelja.

Obavijest Povjerenstva za izbor udmitelja za obavljanje udomiteljstva kao zanimanja

Dana 19. svibnja 2022. godine održana je 4. sjednica Povjerenstva za izbor udomitelja za obavljanje udomiteljstva kao zanimanja za Grad Zagreb.

Povjerenstvo je zaprimilo jedan zahtjev za obavljanje standardnog udomiteljstva kao zanimanja za odrasle korisnike, te je donesena Odluka o izboru udomiteljice A.Đ za obavljanje standardnog udomiteljstva kao zanimanja za odrasle korisnike, a koja je do sada obavljala tradicionalno udomiteljstvo za četiri odrasla korisnika i petog odraslog korisnika na socijalnoj usluzi privremenog smještaja u kriznim situacijama.

Obilježavanje Svjetskog dana socijalnog rada

IZGRADIMO ZAJEDNO ODRŽIVO DRUŠTVO PO MJERI SVAKOGA

Socijalni radnici diljem svijeta 15.03.2022. obilježavaju Svjetski dan socijalnog rada sa zajedničkom temom Izgradimo zajedno održivo društvo po mjeri svakoga. Cilj je potaknuti  razgovor o tome koje su lokalne i globalne vrijednosti, politike i prakse potrebne kada izađemo iz pandemije.   

Ovaj dan je prilika da se svi uključimo  i kažemo u kakvom kolektivnom svijetu želimo živjeti te da sudjelujemo u pokretu za promjenu. Socijalni radnici  i drugi stručnjaci zaposleni u obiteljskim centrima surađujući s udrugama, vjerskim zajednicama, humanitarnim organizacijama,  te drugim domaćim i stranim pravnim i fizičkim osobama koje pružaju potporu obitelji, djeci, mladima i ostalim članovima obitelji i drugim osobama  promičemo obiteljske vrijednosti te pridonosimo podizanju kvalitete obiteljskog života. 

Obavijest

Dana 7. travnja 2022. godine održana je 3. sjednica Povjerenstva za izbor udomitelja za obavljanje udomiteljstva kao zanimanja za Grad Zagreb.

Povjerenstvo je zaprimilo jedan zahtjev za obavljanje specijaliziranog udomiteljstva za djecu kao zanimanja, te je donijeta Odluka o izboru udomitelja za obavljanje specijaliziranog udomiteljstva za djecu kao zanimanja.

Dana 12. travnja 2022. godine izdana je i prva dozvola za obavljanje udomiteljstva kao zanimanja, koje se obavlja kao specijalizirano udomiteljstvo za djecu, obzirom da udomiteljica ispunjava sve propisane zakonske uvjete.

Javni poziv GREVIO

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike raspisalo je Javni poziv za prijavu kandidata Republike Hrvatske za članstvo Skupini stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (GREVIO).

Javni poziv je objavljen u Jutarnjem listu od 8. veljače 2022. godine, u Večernjem listu od 9. veljače 2022. godine te u Narodnim novinama broj 18/22. od 9. veljače 2022. godine, oglasni dio-objave.

Otvoren je u trajanju 15 dana odnosno do 24. veljače 2022. godine.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8331701.html